Wit-Blauw kan niet stunten tegen koploper

KAMPEN – Wit-Blauw/ Green Organics heeft in de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Tweemaal Zes. De ploeg uit Maartenswijk won met 15-19.Voor Wit-Blauw was het van tevoren duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden tegen het sterke Tweemaal Zes. De ploeg van trainer Harm-Jan Smit had deze wedstrijd echter als doelstelling een goede en scherpe wedstrijd te spelen. Vorige week werd er tegen concurrent AKC terecht verloren, omdat Wit-Blauw een slappe en inspiratieloze wedstrijd speelde. Om het gewenste effect te bereiken startte Wit-Blauw met andere vakken. In het aanvalsvak begonnen Sander Fixe, Gert de Vries, Ingrid Streutker en Krista Fixe. Met een doorloopbal zette Krista Fixe de thuisploeg meteen op een 1-0 voorsprong. Het andere vak van Wit-Blauw bestond uit Jelle Visscher, Jeroen ten Broeke, Marissa Grasdijk en Elyne Visscher. In de eerste fase van de wedstrijd kon Wit-Blauw aardig mee komen met Tweemaal Zes. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op en werd er om en om gescoord. In het vak van Fixe, de Vries, Streutker en Fixe was het vooral Gert de Vries die voor de doelpunten zorgde. De Vries, die afgelopen zomer overkwam uit de junioren, speelde zijn beste wedstrijd in het vlaggenschip van Wit-Blauw tot nu toe. In de aanval werd hij vaak uitgespeeld en maakte zes doelpunten. In het andere aanvalsvak liep het iets minder soepel. Tweemaal zes beschikte over verdedigend sterke dames die ervoor zorgden dat Elyne Visscher en Marissa Grasdijk moeilijk tot schot kwamen. In de aanval moest lang gezocht worden en werd lastig gescoord. Vlak voor rust wist Tweemaal Zes een gat van twee doelpunten te slaan en gingen de ploegen rusten met een 9-11 stand. In de tweede helft bleef Wit-Blauw steeds tegen de marge van twee doelpunten aankijken. De ploeg was niet bij machte om het gat te dichten. Tweemaal zes vergrootte halverwege de tweede helft de marge naar vier doelpunten en gooide de wedstrijd op slot. Aan het eind van de wedstrijd stond er een terechte 15-19 eindstand op het scorebord. Wit-Blauw speelde een goede wedstrijd, maar moest in Tweemaal Zes haar meerdere erkennen. De ploeg uit Maartensdijk wist makkelijker en over meer schijven tot scoren te komen. Verdedigend werden weinig fouten gemaakt door de gasten en Tweemaal Zes wist de schutters van Wit-Blauw goed uit te schakelen. Toch kan de Kamper ploeg met een goed gevoel de zaalcompetitie ingaan. In de laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie werd bij vlagen goed gespeeld en dat biedt perspectief voor de zaalcompetitie.