Wilsum krijgt pak slaag

HARDENBERG – Wilsum heeft de eerste helft van het seizoen afgesloten met een fikse nederlaag. In Hardenberg werd de ploeg met 7-0 afgeslacht door Hardenberg ’85. Door deze ruime zege is Hardenberg ’85, op basis van een beter doelsaldo, koploper in de derde klasse C. Voor Wilsum ziet het er somber uit. De ploeg is voorlaatste met slechts vier punten. Wilsum kwam in Hardenberg nauwelijks in het stuk voor. Alleen in de beginfase deed de ploeg van zich spreken. In de 3e minuut had William Kaminyoge Wilsum op voorsprong moeten zetten, maar alleen voor de keeper slaagde hij daar niet in. Uit de daarop volgende corner waren er kopkansen voor Jan van Spijker en Aske Riezebos. Daarna trok Hardenberg het duel heel snel naar zich toe. In de 15e minuut viel de 1-0. Drie minuten later keek Wilsum al tegen een 2-0 achterstand aan. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf sloeg Hardenberg nog twee keer toe. Na rust scoorde Hardenberg nog drie keer. Wilsum kon hier nauwelijks iets tegenover stellen. De ploeg kwam niet verder dan een kopkansje voor Gertjan Sollie. Trainer Jan Stoffer was na afloop duidelijk. “De zege was dik en dik verdiend. Hardenberg was twee maten te groot voor ons en wij hadden onze dag niet.” Door de ruime nederlaag gaat Wilsum toch met een wat vervelend gevoel de winterstop in. De ploeg behaalde in dertien wedstrijden slechts vier punten en kreeg al vijftig treffers om de oren. “Dat is gigantisch veel. Tegen Hardenberg zijn we door het ijs gezakt, maar ik heb toch een goed gevoel. De trainingsopkomst is goed, evenals de sfeer en de inzet. We doen alles was in ons vermogen ligt.”