Go-Ahead eenvoudig langs Zwart Wit

HARDERWIJK - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag relatief eenvoudig met 0-2 gewonnen van Zwart Wit '63. Met iets meer precisie had de zege nog wel een stukje ruimer kunnen uitvallen, want vooral in de tweede helft waren de Kampenaren dominant wat onder meer tot uiting kwam in het hoge aantal corners.

In de 8e minuut nam Go-Ahead de leiding. Een ingooi van Michiel Kuipers werd met een prachtige omhaal van Jeffrey Klein verlengd naar Kevin Smit, die de bal tot doelpunt verhief. De tweede helft leverde eveneens een snelle treffer op voor Go-Ahead. Klein scoorde in de 48e minuut de 2-0 en dat bleek een opmaat voor een probleemloze tweede helft. Zowel Zwart Wit als Go-Ahead moesten het stellen zonder een aantal vaste waarden binnen de ploeg. De thuisploeg had een offday en de Kampenaren profiteerden daarvan zonder zelf groots te spelen. Bij Go-Ahead vonden de spelers elkaar simpelweg een stuk makkelijker en de Kampenaren zagen onder andere nog hoe een bal van de doellijn van Zwart Wit werd gehaald waardoor de score niet verder opliep.