Jan Bultman erelid KOV

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - De Kamper Oranjevereniging (KOV) heeft Jan Bultman bij zijn afscheid als bestuurslid benoemt tot erelid. Bultman was 34 jaar actief als bestuurslid voor de vereniging. 

Jan Bultman was volgens de KOV van grote betekenis voor de oranjevieringen in Kampen. "Hij was nog maar kort als directeur van Zwembad De Steur aangesteld en was net in Kampen gaan wonen, of de Kamper Oranje Vereniging stond al bij hem op de stoep. Als bestuurslid met een goede kijk op jeugd en sport, zou hij een perfecte aanvulling zijn voor het bestuur van de vereniging."

Het lukte de KOV om Bultman aan te trekken. "Bultman zelf kon toch nog niet bevroeden dat hij zou uitgroeien tot een rasbestuurder met een brede visie die zó lang aan de KOV verbonden zou blijven."


De KOV is Bultman dankbaar voor de vele hoogtepunten waarvan Kampen al die jaren kon genieten tijdens de Oranje-festiviteiten. "De mooie evenementen in het zwembad,  de sportieve zeskampen op de Nieuwe Markt maar ook de festiviteiten rondom jubilea van de KOV en in 1984 het Oranjeontbijt op de IJsselkade met 3000 deelnemers in 1984. De Nacht van vier Koninginnen tijdens het jubileumjaar 2009 vormde het klapstuk."


Vanwege zijn tomeloze inzet en zijn inspirerende bestuurslidmaatschap heeft de ledenvergadering besloten Jan Bultman het erelidmaatschap van de vereniging toe te kennen. Bultman kiest nu voor een rustiger bestaan maar de KOV prijst zich gelukkig dat hij nog wel als vrijwilliger beschikbaar blijft.