IJVV effectief tegen SVI

Sport

ZWOLLE - IJVV won zaterdag de eerste competitiewedstrijd bij SVI. Beide degradanten waren aan elkaar gewaagd, maar de IJsselmuidenaren waren effectiever. Chiel Buikema bezorgde IJVV de eerste drie punten met twee goals.

IJVV kende een goede beginfase en was twee keer gevaarlijk. De eerste keer had het pech dat de scheidsrechter de voordeelregel niet toepaste. Derhalve werd Chiel Buikema teruggefloten en had zijn treffer geen waarde. Even later dook IJVV weer gevaarlijk op voor het Zwolse doel, maar dit keer was de eindpass niet goed. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam IJVV steeds meer in de problemen, maar een Zwolse treffer bleef uit.

Na rust pakte IJVV de draad weer op. In de 65e minuut scoorde Chiel Buikema de 0-1 op aangeven van Gerjon van den Berg. Daarna kwam IJVV onder druk te staan en waren er hachelijke momenten voor het doel. Keeper Albert-Jan Meuleman hield zijn ploeg op de been met enkele goede reddingen. Vlak voor tijd beslisten de gasten het duel. Erik Post miste de voorzet van Gerrit Jan van den Belt, maar bij de tweede paal tikte Chiel Buikema alsnog de 0-2 binnen.

Trainer Edwin Duim was voetballend niet tevreden over zijn ploeg, "Maar dat had ook te maken met het slechte kunstgrasveld en de warmte. Of de zege terecht was? Wij hebben de kansen benut. Ik zie dit als een oppepper."

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00