Kampenaar creert beeldverslag historie Kampen

Partnerbijdrages

KAMPEN - Twaalfhonderd foto's van Kampen uit verleden en heden. Kampenaar Jan van Dijk heeft er heel wat uurtjes in gestoken, maar het resultaat mag er zijn. Een dvd met daarop een beeldverslag van de stad Kampen vastgelegd op foto.

Heel wat Kampenaren zijn wat trots op de geschiedenis van hun woonplaats, zeker als ze er ook nog eens geboren zijn. Er zijn er bij die dan ook alles verzamelen wat maar enigszins te maken heeft met de historie van de Hanzestad Kampen. Een van hen is Jan van Dijk. Geboren en getogen Kampenaar en mateloos geïnteresseerd in de geschiedenis van zijn geboorteplaats.


Jarenlang is hij bezig geweest met het verzamelen van prenten, kaarten, foto's en afbeeldingen. Geleend van kennissen, gescand van oude prentbriefkaarten of gewoon van internet. Zijn verzameling heeft hij onlangs digitaal vastgelegd op een dvd en voorzien van passende muziekfragmenten. 1200 beelden van onder andere de oude IJsselbrug, de binnenstad, het stadsfront, het oude IJsselmuiden en Brunnepe trekken aan de kijker voorbij. Eigenlijk te veel om in een keer te bekijken.


Bekende, maar ook bijzondere plaatjes. Voor wie eens op een andere manier (hernieuwde) kennis wil maken het de geschiedenis van onze stad: de dvd is te bestellen via j1j@home.nl. Kosten: 10 euro. "Maar dan ben je ook bijna drie uur onder de pannen", aldus Van Dijk.