Go-Ahead wint van asv Dronten

KAMPEN - Na drie nederlagen kon Go-Ahead Kampen zaterdag weer eens een overwinning bijschrijven. Gemakkelijk ging het echter niet. In de voorgaande drie duels moesten de Kampenaren maar liefst dertien tegentreffers incasseren. Zaterdag stond de verdediging daarentegen goed en had deze linie een groot aandeel in de zege. Na de gelukkige voorsprong in de eerste helft, overleefde Go-Ahead met gemak het Dronter briesje, gaf het nauwelijks iets weg en trok het de 1-0 voorsprong over de streep.

Go-Ahead begon goed aan de wedstrijd. In de 8e minuut was Jeroen van Leeuwen gevaarlijk. Hij werd goed bediend door Jurrian Zandbergen, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. Uit de daaropvolgende corner schoot Jeffrey Klein over. Na ruim een kwartier zakte Go-Ahead weg. Asv Dronten kwam beter in de wedstrijd, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Uitzondering was de 40e minuut. De bal belandde wat gelukkig via de Go-Ahead-verdediging voor de voeten van Anand Kandhai, maar zijn schot was een simpele prooi voor keeper Kees Kostwinder.

Drie minuten voor rust kwam Go-Ahead gelukkig op voorsprong. De thuisploeg zette na een ingooi goed druk op de tegenstander en dit had effect. Verdediger Sander Claassen kwam in een ongewenst duel terecht met Jeffrey Klein, probeerde weg te werken, maar schoot de bal ongelukkig in eigen doel.

Na rust probeerde asv Dronten om de achterstand weg te poetsen. De ploeg is onder leiding van de nieuwe kleurrijke trainer Pieter de Jongh als team wel wat gegroeid, maar heeft grote moeite om wat te creren. Ook mist de ploeg een afmaker. In Kampen ontpopte het zich na rust als een tandeloze tijger. De ploeg had veel balbezit, maar wist nauwelijks iets te creren. De goed spelende verdediging van Go-Ahead bleef simpel op de been.

Zo speelde Go-Ahead een gewonnen wedstrijd, maar bleef het wel spannend, omdat het verzuimde om het duel via de counter in het slot te gooien.Dat mocht Klein zich aanrekenen. Alleen voor de doelman produceerde hij een slap schot en in een andere situatie schoot hij voorlangs, terwijl hij de bal ook af had kunnen spelen op de inlopende invaller Piet de Jong.

Qua veldspel deed asv Dronten zaterdagavond niet veel onder voor Go-Ahead, maar wanneer je als ploeg nauwelijks iets kunt creren, wordt het moeilijk om wedstrijden te winnen. Wellicht een wat geruststellende gedachte voor DOS Kampen, dat onder andere met asv Dronten is verwikkeld in een spannende degradatiestrijd.