Gluren door monumentale muren

Partnerbijdrages

KAMPEN - Actieheld Superman kan het en bezoekers van Kampen kunnen het sinds kort ook: dwars door muren kijken. Nou ja, niet letterlijk, maar de nieuwe gratis Hanzesteden-app van de provincie Overijssel biedt in ieder geval een kijkje achter de muren van voorgevels die anders niets van het interieur prijsgeven. De app met de naam 'gluren door muren' is te downloaden in de App Store (Apple) of Android Market.

Met de app, die te downloaden is op smartphones, kunnen bezoekers en bewoners van de hanzestad Kampen een wandeling maken door de binnenstad. Het programma dat via gps bijhoudt waar de bezoeker is, geeft dan automatisch informatie over monumentale panden die niet van binnen te bezichtigen zijn. Zo zijn bijvoorbeeld foto's van het interieur te bekijken of kan geluisterd worden naar ingesproken weetjes.

De app is er ook voor zes andere Hanzesteden: Hasselt, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen en Doesburg. Naast een algemene tocht is er ook een speciale tocht voor jongeren. Wie geen smartphone heeft kan er een huren bij de VVV/ANWB Kampen.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.