Turnsters RKDOS collectief ronde verder

Sport

DOETINCHEM - Zeven turnsters van RKDOS hebben zich geplaatst voor het landelijk wedstrijdcircuit in de tweede divisie. Kim Klappe en Kristy van Mierlo eindigden hoog in het regionale eindklassement dat de KNGU na drie wedstrijden heeft opgemaakt.

Kim Klappe pakte een podiumplaats in de derde en laatste plaatsingswedstrijd, afgelopen zaterdag in Doetinchem.  De Kamperse greep het brons in de dagwedstrijd en zag haar naam op de derde plaats terug in het klassement na drie wedstrijden. Ook Kristy van Mierlo kreeg twee ereplaatsen achter haar naam: een gouden plak als dagprijs en zilver in het regioklassement. Lotte Albers, Myrthe Oostenbrink, Eline van Putten, Rachel Saad en Iris Diender vielen niet in de prijzen, maar mogen allemaal wel door naar de volgende ronde met turnsters uit andere regio's.

Bij de heren van RKDOS stond zaterdag de tweede en laatste plaatsingswedstrijd op het programma voor regionale turners in de voorgeschreven oefenstof. Nikay Kroes is als enige zeker van een finaleplaats in het district Oost. Hij eindigde zaterdag in Rijssen als eerste in zijn niveau. Acht andere turners van RKDOS zijn nog niet zeker van een plaats in die finale. Rond 25 maart maakt de KNGU de namen van de finalisten bekend.



Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.