Kamper Korenfestival en Senioren Zangmiddag

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN -De Senioren Zangmiddag wordt vrijdag 11 maart weer voor de tiende keer gehouden.  Het evenement vindt plaats in de Stadsgehoorzaal en begint om 13.00 uur.

In 2002 werd dit evenement voor het eerst georganiseerd. De roep om een herhaling van de Senioren Zangmiddag was zo groot dat er werd besloten dit nog een keer te doen. Dit idee werd vervolgd, met als resultaat deze jubileumuitvoering. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door een twintigtal  trouwe sponsoren, welke elk jaar hun bijdrage leveren. De Senioren Zangmiddag is geheel gratis voor senioren van 65 jaar en ouder, dus geen entree, gratis drankjes en hapjes. Senioren uit verzorging- en verpleegtehuizen worden via hun activiteitencommissie als eerste uitgenodigd, daarna de bewoners van de seniorenflats. Verder houdt Hans Bres lijsten bij van senioren die nog zelfstandig wonen en voorziet deze mensen van kaarten.
De administratie wordt gedaan door Maas van den Heuvel. De verdere organisatie is in handen van een commissie samengesteld vanuit de deelnemende koren
Via de Stichting Welzijn Senioren kan vervoer worden geregeld van en naar de Stadsgehoorzaal. Deze stichting verzorgt ook de garderobe in de Stadsgehoorzaal. Er zijn tijdens het evenement ook enkele mensen van het Rode Kruis aanwezig en er zijn een aantal bedrijfshulpverleners die kunnen inspringen bij calamiteiten.
De stadswachten IJsselland Noord zorgen ervoor dat bij de Stadsgehoorzaal de aan- en afvoer van taxi's en rolstoelvervoer soepel verloopt.
Verder wordt er belangeloos medewerking verleend door zes koren en dit zijn: De Kamper Koggezangers, De Ketelbinken, Recht door zee,
Het Kamper Uienkoor, Het Schokkerkoor en Het Torenkoor Kampen.
De voorste rijen stoelen in de Stadsgehoorzaal zijn bestemd voor senioren die de voorstelling enkel vanuit de rolstoel kunnen volgen. Het geheel wordt zoals de afgelopen tien jaar gepresenteerd en aan elkaar gepraat door Jack Ruiten.
's Avonds treden de eerdergenoemde koren nog een keer op tijdens het Kamper Korenfestival dat om 19.00 uur begint. Iedereen kan dan tegen betaling van 7,50 euro de voorstelling bezoeken.
Kaarten zijn in de voorverkoop bij:
Taverne De Blokhut, Torenstraat 9 Kampen, Herenkapsalon Koek, Jan van Arkelstraat 68 Kampen, Kantoorboekhandel Schutte, Markeresplein 4 IJsselmuiden,Primera Toko Hannes, Dr. Damstraat 20 Kampen.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.