Wit-Blauw verliest topper

DRONTEN - De korfballers van Wit-Blauw zijn afgelopen zaterdag tegen een nederlaag aangelopen. In Dronten was ASVD/Kwoot met 16-13 te sterk.

ASVD ging fel van start. Het was de altijd scherp spelende Petra Leijten (ASVD) die de score opende na enkele minuten. Wit-Blauw had al verschillende kansen gehad, maar de normaliter scorende Job van Eunen en Ingrid Streutker lieten het dit keer totaal afweten. Het was dan ook de weer sterk spelende Jelle Visscher die de eerste treffer liet aantekenen voor Wit-Blauw.

Het vak met Jeroen ten Broeke, Gert-Jan Last, Elyne Visscher en Krista Fixe, die weer basis stond na haar enkelblessure, was aanvallend niet bij machte om goede uitgespeelde kansen te creren. Na vijftien minuten keek Wit-Blauw tegen een 4-1 achterstand aan. In het slot van de eerste helft kreeg Wit-Blauw een kleine opleving. Gert-Jan Last zorgde voor een 5-3 ruststand in het voordeel van de ploeg uit Dronten.

In de rust kregen de spelers van Wit-Blauw van trainer Gerwin Bos te horen dat het anders moest. Derinda Duitman pakte dit goed op en zorgde voor de 5-4. Met enkele rake schoten liep ASVD toch weer verder weg: 10-6. Wit-Blauw bleef achter de feiten aanlopen en kon het tij niet keren. ASVD bleef aan de goede kant van de score door in het laatste kwartier nog zes keer raak te schieten. Wit-Blauw scoorde nog zeven keer maar dat mocht niet meer baten. ASVD behield een voorsprong van drie treffer en speelde de wedstrijd slim uit. Door de winst van ASVD en de remise van ROG moet Wit-Blauw de eerste plaats nu delen met ASVD en ROG.