Definitief vergunning voor autorally Kamperveen

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De autorally in Kamperveen mag definitief doorgaan. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag bekend gemaakt. De aanvraag voor de vergunning heeft tot 22 december ter inzage gelegen. Hierop is een zienswijze binnengekomen waaraan volgens het college volledig tegemoet kan worden gekomen.

De zienswijze is ingediend door de Vereniging voor Streekbelangen Kamperveen. Een aantal leden heeft bezwaren omdat de rally volens hen vorig jaar paniek veroorzaakte in een schapenstal met dode lammeren tot gevolg. Daarnaast waren een aantal bedrijven een aantal uur niet bereikbaar en het bestuur van de vereniging was niet tevreden over de communicatie.

Volgens De Stichting Auto Sport Noord Oostpolder (SANOP) die de op 18 en 19 maart enkele klassementsproeven wil verrijden op diverse wegen in de buitengebieden van Kampen kunnen al deze bezwaren verholpen worden. Als eerste is de vertragingsbocht die eerst bij het bedrijf met de schapenstal lag verplaatst, waardoor de overlast wordt beperkt. De eigenaar van de stallen zelf gaat dit jaar achtergrondmuziek in de stallen draaien.

De organisatie gaat bovendien overlast van het parcours tegen door telefonisch contact met omwonenden te houden tijdens de rally. Als iemand naar zijn woning of bedrijf wil, of hier juist vandaan, dan kan hij of zij contact opnemen met de wedstrijdleiding. Onder begeleiding worden zij dan van of naar de woning begeleid.

De SANOP heeft bovendien beloofd om dit jaar de communicatie met omwonenden weer beter op te pakken. De stichting geeft toe dat zij hiermee de afgelopen jaren wat minder intensief bezig was, 'omdat de rally al vele jaren achtereen verreden werd en er steeds minder animo was voor de bewonersavonden'. Deze zijn toen afgeschaft. Op 20 en 22 december organiseerde de stichting daarom weer nieuwe avonden, waarop van de 160 genodigden zes mensen verschenen.


Het college van burgemeester en wethouders kondigde in 2010 nog aan dat zij de vergunning voor de autorally wilde weigeren. Dit bleek later echter juridisch onmogelijk.