Leerlingen ROC ontwikkelen erfgoedactiviteiten

Partnerbijdrages

ZWOLLE / KAMPEN - Dertig ROC-leerlingen, verbonden aan de opleidingen Brede School, SPW en Kinderopvang van het Deltion College, ontwikkelen erfgoedactiviteiten voor buitenschoolse opvang (BSO). Dat doen ze op verzoek van Het Oversticht in Zwolle voor zes kinderopvangcentra in Zwolle, Kampen en Dalfsen.

"Cultureel erfgoed biedt een schat aan ontdekkingsmogelijkheden. Door erfgoed te ervaren en erover te horen, verbreden kinderen op een speelse manier hun blik op de wereld", aldus Het Oversticht. Zij heeft samen met Travers/Doomijn, Allio Kinderopvang en ROC Deltion een programma ontwikkeld, gericht op een erfgoedactiviteiten-aanbod voor kinderen op de BSO. Het Oversticht levert de inhoudelijke kennis en docenten van het ROC en begeleidsters van de BSO's zorgen voor de pedagogisch verantwoorde aanpak. Sleutelfiguren in het programma zijn de leerlingen van het ROC. Na een introductie op erfgoed (wat is het, wat hebben we, wat kan je er mee, hoe zet je kennis om in activiteiten?) zullen zij een programma met ongeveer dertig activiteiten ontwikkelen.

ROC-leerlingen gaan daarmee dit voorjaar aan de slag. Hiervan worden handleidingen en werkbladen gemaakt die landelijk beschikbaar worden gesteld, zodat ook andere BSO-instellingen in samenwerking met ROC-leerlingen erfgoedactiviteiten kunnen ontwikkelen.  

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05