Go-Ahead sprokkelt punt tegen Staphorst

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag wederom een punt gepakt in een duel waarin het in de achtervolging moest. Na een 0-2 achterstand wist de Kamper ploeg met vechtvoetbal toch nog een punt uit het vuur te slepen tegen Staphorst (2-2).Dat Go-Ahead na rust nog de kans had om op gelijke hoogte te komen, mocht Staphorst zich aanrekenen. De ploeg had de wedstrijd in de eerste helft moeten beslissen. Go-Ahead speelde een matige eerste helft en gaf de goals veel te gemakkelijk weg. Zonder de geblesseerde Jurrian Zandbergen speelde het met een versterkt middenveld en zonder diepe spits. Na een redelijke beginfase kwam de Kamper ploeg in de 19e minuut op achterstand via Ferdi ter Avest die teveel ruimte kreeg. In de 36ste minuut kwam Staphorst op 0-2. Wederom zag de Kamper defensie er niet goed uit. Go-Ahead speelde geen gelukkige eerste helft en zag ook nog twee spelers geblesseerd raken. André Timmerman viel in de 13e minuut uit. Ook Edwin Starke raakte geblesseerd. Hij kwam in de tweede helft niet meer terug. De ploeg van trainer Marcel van der Steege mocht blij zijn dat Staphorst voor rust slechts twee keer scoorde. De gasten lieten een aantal kansen liggen en zagen bovendien Go-Ahead vlak voor rust de belangrijke 1-2 maken. Nick Bakker was de doelpuntenmaker. Na rust zag het publiek een heel ander Go-Ahead. Trainer Van der Steege sommeerde zijn spelers om de mouwen op te stropen. “Met vechtvoetbal moesten we proberen om terug te komen. Dat hebben we gedaan.” De speelwijze van Go-Ahead had effect. Staphorst had er moeite mee, maar Go-Ahead had moeite om iets te creëren. Vijf minuten voor tijd viel toch de gelijkmaker. Een scherpe voorzet van Madih Doufikar werd bij de tweede paal binnen geknikt.