Itali aan de IJssel

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - 'Itali aan de IJssel' is de titel van een nieuwe architectuurcursus van cultuurZIEN. Op 21, 24 en 29 maart wordt aandacht besteed aan de invloed van de Italiaanse renaissance op de architectuur van Nederland en speciaal Kampen. De cursus bestaat uit een lezing over renaissance-architectuur, een renaissance-stadswandeling en een lezing over het Oude Raadhuis van Kampen.
De cursus start op woensdag 21 maart om 19.30 uur met een lezing door kunsthistoricus Geraart Westerink over de invloed van de Italiaanse renaissance op de architectuur van Nederland en Kampen. De renaissance ontstond in de 14e eeuw in Itali en staat voor een nieuwe fase in de ontwikkeling van de kunsten. Inspiratiebron was de Klassieke Oudheid. Dankzij de internationale handelscontacten waaierde de Italiaanse renaissance uit over geheel Europa. Kampen raakte direct in contact met de renaissance via in Kampen verblijvende internationale architecten Pasqualini en Hans Vredeman de Vries.


Op zaterdag 24 maart om 10.00 volgt een stadswandeling langs renaissance-architectuur onder leiding van Geraart Westerink. Op donderdag 29 maart staat het Oude Raadhuis centraal. Raadhuiskenner Carin Koopman vertelt over de symboliek van de decoraties aan en in het Oude Raadhuis. In het najaar krijgt 'Itali aan de IJssel' een vervolg over barok en classicisme.
Aanmelden voor 'Itali aan de IJssel' kan voor de gehele voorjaarscursus of per onderdeel. De kosten voor deelname aan drie activiteiten bedragen 40 euro  en per onderdeel 15 euro.-. Opgeven kan tot en met 17 maart bij cultuurZIEN, (038)331 10 24 of per e-mail: cultuur@cultuurzien.nl

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00