VV Kampen wint eerste derby

KAMPEN - VV Kampen is het seizoen begonnen met een zege. In eigen huis won het met 3-1 van SV Zalk

Kampen was in het begin de betere ploeg, maar kansrijke situaties werden door Milliyon Mekonen en Coskun Erbilici niet optimaal uitgespeeld. Bovendien was Zalk-goalie Frank Bloemert goed op dreef. Vervolgens kwam Zalk beter in de wedstrijd. Aart Schreuder kreeg twee goede kansen en een keer waren de gasten gevaarlijk in een klutssituatie.

Direct na rust sloeg Kampen toe. Eerst was het Raymond Fröger die scoorde. Even later stopte goalie Bloemert een strafschop van Coskun Erbilici. Hierna kreeg Kampen het even moeilijk en kwam Zalk langszij. De goal werd gemaakt door Simon van Halm. Dit gaf Zalk vertrouwen en de ploeg was zo'n tien minuten de bovenliggende partij.

Daarna pakte Kampen de boel weer over. De ploeg werd geholpen door een fout bij Zalk. De thuisploeg counterde deze situatie goed uit en Filmar Haile rondde deze aanval doeltreffend af. Ömer Öztürk maakte er vervolgens nog 3-1 van.