IJVV wil geen kunstgras op hoofdveld

Sport

IJSSELMUIDEN - Interim-voorzitter Ger Wijbrandts is blij dat de gemeenteraad afgelopen donderdag heeft ingestemd met het plan om kunstgras aan te leggen bij IJVV. De club heeft nog geen definitief standpunt ingenomen waar het kunstgras moet komen te leggen, maar volgens Wijbrandts is er een voorkeur voor veld 3.

Wijbrandts reageert op zijn eigen manier op het nieuws dat IJVV kunstgras gaat krijgen. "Er ligt geld op de plank voor kunstgras, maar het is niet zo dat ze volgende week kunnen beginnen."  De IJVV-voorzitter sprak onlangs de commissie toe in een poging om de politiek ervan te overtuigen dat de komst van kunstgras op Sportpark Den Uithoek noodzaak is. Hoeveel politici hij heeft beïnvloed, zullen we wel nooit te weten komen. Feit is wel dat IJVV het doel heeft bereikt.

IJVV dient straks aan te geven waar het kunstgras moet komen. Volgens Wijbrandts wordt het kunstgras niet op het hoofdveld aangelegd. "Dat is voor ons een elitekwestie. We praten hier over een verbetering van de trainingsomstandigheden en wel voor iedereen."


Volgens de interim-voorzitter heeft IJVV een voorkeur voor veld 3, al is er intern nog geen besluit genomen. "Op dit veld kunnen we de grootste maat kunstgrasveld laten aanleggen. Ook kunnen we op deze manier een grasveld en een kunstgrasveld met verlichting creren. Wat wil je nog meer?"