Extra op- en afrit N50 gaat door

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - De minister van Infrastructuur en Milieu, mevrouw Schultz, geeft de gemeente Kampen toestemming een halve aansluiting aan te leggen waarmee de bedrijventerreinen Haatland en de Zuiderzeehaven beter zijn aangesloten op de N50. Om de verkeersdoorstroming nog verder te verbeteren moeten ook de aansluiting van de Flevoweg op de N50 en de  bestaande aansluiting van de Flevoweg naar het bedrijventerrein worden verbeterd.


 


Samenwerking tussen de gemeente Kampen, de provincie Overijssel, Rijkswaterstaat en het verenigd bedrijfsleven van Kampen en de regio is in de aanloop naar dit project erg belangrijk geweest. Pieter Treep (verkeerswethouder): "Er is een bijzonder lang traject voorafgegaan aan deze handtekening. Zonder de steun van onze partners binnen Zwolle Kampen Netwerkstad, Rijkswaterstaat en de bedrijvenorganisaties hadden we dit niet voor elkaar gekregen. Ik heb dit dossier in 2009 een hoofdpijndossier genoemd. Ik ben blij dat die hoofdpijn nu voorbij is en dat we aan de slag kunnen met deze o zo noodzakelijke aansluiting van ons industrieterrein op de Rijksweg 50."


 


De Kamper bedrijventerreinen zijn op dit moment minder goed aangesloten op de N50. Omdat er maar een aansluiting is, moet al het verkeer - waaronder veel zwaar vrachtverkeer - nu via de Zambonistraat en de Flevoweg rijden om op de N50 te komen. Deze aansluiting wordt daardoor, met name in de spits, te zwaar belast waardoor zich opstoppingen voordoen.


Zodra de aanleg van de extra op- en afrit N50 afgerond is, wordt gestart met de opwaardering van het Zambonicircuit (rotonde bij de Zambonistraat). Na de opwaardering van het Zambonicircuit en de aanleg van de halve aansluiting naar de N50 is er een tweede aansluiting op de N50 naar en van Zwolle. De huidige aansluiting wordt daardoor minder belast waardoor de doorstroming beter is  gewaarborgd. Bovendien zijn de bedrijfsterreinen ook in het geval van een calamiteit op een van de aansluitingen nog steeds bereikbaar.


De gemeenteraad heeft al een krediet beschikbaar gesteld om de voorbereidingskosten te financieren. De gemeente hoopt de ontsluiting eind volgend jaar  (2012) gereed te hebben.