Taxichauffeurs Connexxion IJsselmuiden niet blij met sluiting locatie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

IJSSELMUIDEN- De taxichaffeurs die het groepsvervoer verzorgen van Connexxion, zijn niet blij dat hun locatie in IJsselmuiden per 2 februari gaat sluiten. Verrast door deze volgens hen onverwachte mededeling, boden ze dinsdag de vestigingsmanagers een petitie aan. "Eigenlijk mosterd na de maaltijd", concludeert chauffeur Henritte Leusink.  "Alles was al lang met de ondernemersraad en directie vastgesteld."


  


Hogere bedrijfsefficitie


Woordvoerder van Connexxion Hendri Beltman begrijpt dat niet iedereen blij is, maar onderstreept dat het slechts om een kleine verandering gaat. "Alleen de kamer waar twee medewerkers de planning regelden gaat sluiten. Zij worden overgeplaatst naar het kantoor in Hoogeveen. Urenboekjes kunnen nog steeds in IJsselmuiden worden ingeleverd. Voor overige zaken en de planning moet nu een ander nummer worden gedraaid."


Het besluit heeft volgens Beltman te maken met het streven naar een hogere bedrijfsefficitie. Volgens hem werd de locatie in IJsselmuiden al niet veel gebruikt. "Omdat de meeste van de 78 chauffeurs uit Zwolle komen, gingen ze naar de locatie in Zwolle en die blijft ook gewoon bestaan.


Als chauffeurs bijvoorbeeld ziek zijn kunnen ze nu bellen naar Hoogeveen waar de planning wordt geregeld, er verandert dus niet zo veel. Het valt best wel mee."


 


Geen zin
Chauffeur Henritte Leusink is nog steeds boos over het besluit.  "Pas maandag kwamen we erachter dat deze locatie ging sluiten. We hadden wel een brief gekregen dat we onder Hoogeveen zouden vallen, maar daaruit konden we niet opmaken dat hiermee ons kantoor zou sluiten."


Toch zeker tweewekelijks bezoekt ze de locatie in IJsselmuiden, wat gezien wordt als het 'aanspreekpunt' voor de chauffeurs in de regio. "Om je urenboekjes in te leveren, maar ook om bijvoorbeeld problemen te bespreken met cliten.


Nu zal alles telefonisch moeten, voor een probleem rijd je niet zo snel naar Hoogeveen. Dat betekent dat je klanten verliest en dat kan toch niet de bedoeling zijn."


Leusink gelooft ook niet dat je hiermee kosten bespaard.


"Je maakt me niet wijs dat het goedkoper is een kantoor te sluiten dan de reiskostenvergoeding van de ritten naar Hoogeveen. Ook werd gezegd dat het handiger is in verband met het plannen van vakanties enzo, maar daar hebben we hier in IJsselmuiden nooit problemen mee gehad. De lijst met cliten zullen we nu waarschijnlijk wel per mail krijgen; daar hebben we nog niks over gehoord. Als we nu eerder hadden geweten dat de locatie in IJsselmuiden zou sluiten hadden we nog iets kunnen doen. Nu heeft het geen zin meer."