Wilsum knokt zich naar remise

WILSUM – Wilsum heeft zaterdag een punt overgehouden aan het duel tegen Bruchterveld. De ploeg van trainer Jan Stoffer speelde ruim een helft met tien man en kon na rust de 2-0 voorsprong niet vasthouden. Met veel moeite werd een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept.Wilsum had het moeilijk tegen het fysiek sterke Bruchterveld. Beide ploegen kregen in de eerste helft kansen, maar het was Wilsum dat na een half uur op een 2-0 voorsprong stond. In de 8e minuut zorgde Patrick Plette voor 1-0. In de 30e minuut maakte Henry van de Wetering er 2-0 van. In de 38e minuut zorgde een fout van doelman Gerhard Bolt voor schade. De goalie gooide verkeerd uit. De bal kwam bij een tegenstander terecht, waarna Demian Bos moest corrigeren. De arbiter stuurde de speler van Wilsum met rood weg. Een strenge straf volgens Wilsum-trainer Jan Stoffer. “Er was geen sprake van een doorgebroken speler.”Met tien man werd Wilsum in de tweede helft ver naar achteren gedrukt. Bruchterveld kwam in de 58e minuut op 2-1 en scoorde in de 73e minuut de gelijkmaker. Zelf kon Wilsum aanvallend gezien weinig meer uitrichten. Wilsum voerde een strijd van overleven en dat lukte. Bruchterveld kreeg kansen op de overwinning, maar Wilsum bleef op de been en pakte zo een punt.