KHC ongelukkig in Dronten

DRONTEN - Tegen het sterke asv Dronten kon KHC bijna een helft goed meekomen. Daarna werd Jori Spang met een tweede gele kaart weggestuurd en vervolgens was er geen houden meer aan. KHC verloor met 6-1.

KHC kreeg in dit duel de eerste grote kans. In de 1e minuut bediende Leroy Knol Ibrahim Tuncer, maar die schoot in kansrijke positie over. Ruim een kwartier later was het wel raak. Tuncer ging alleen af op de keeper en rondde bekwaam af. Daarna voorkwam KHC-goalie Alex Witkamp twee keer een tegentreffer.

De laatste vijf minuten voor rust stapelden de problemen zich op voor KHC. In de 40e minuut ging Spans in duel. Hij moest corrigeren en kwam met zijn voet te hoog in. De arbiter beoordeelde deze onschuldige overtreding met een tweede gele kaart. Drie minuten later kwam asv Dronten op gelijke hoogte. De ploeg speelde bij dit moment door toen een speler van KHC geblesseerd op de grond lag.

Met tien man ging het in de tweede helft al snel verder bergafwaarts voor KHC. In de 51e minuut kwam asv Dronten op voorsprong. Tien minuten later kreeg Nick Notrot de bal ongelukkig tegen zijn hand. De strafschop werd benut door de thuisploeg. Daarna was het over en uit bij KHC. De spelers gingen uit hun posities lopen en asv Dronten tilde de score naar 6-1.