DOS onderuit in Zutphen

ZUTPHEN – Na de remise tegen WVF heeft DOS Kampen zaterdag niet voor een nieuwe verrassing kunnen zorgen. De Kamper formatie ging met 3-2 onderuit bij FC Zutphen. In de eerste helft golfde het spel heen en weer en waren beide ploegen gevaarlijk. De eerste kans was voor DOS. Al in de 1e minuut nam Jorik Schuur het vijandelijke doel onder vuur. Keeper Dominic van Hoof bracht echter redding. Twee minuten later kwam Zutphen op 1-0. Aldo Joachin schoot voorlangs. De bal bleef binnen, waarna DOS niet voor opruiming kon zorgen. Nadat de bal weer werd ingebracht kon Niek Bakkerweerd simpel binnen tikken. In de 10e minuut ontsnapte DOS aan de 2-0. Bakkerweerd kon simpel wegdraaien bij Emiel Diender en schoot vervolgens over. Daarna kwam DOS vrij snel langszij. Een schot van Lenhard de Velde werd door Schuur bewust via een fraai hakje tot doelpunt gepromoveerd. In de 27e minuut kwam DOS voor de tweede keer op achterstand. Cem Köze kreeg van DOS alle gelegenheid om een goede voorzet af te leveren. Hermani de Andrade kon vervolgens simpel de 2-1 aantekenen. Een minuut later kon Wim Snippe de 3-1 voorkomen, door net op tijd voor opruiming te zorgen. In de 38e minuut wist DOS weer op gelijke hoogte te komen. Rob Kabboord gaf een sterke individuele actie een passend vervolg met een goede pass op de inlopende Daniël van Warven. Die slalomde vervolgens door de verdediging en om de keeper heen:2-2. Vlak voor rust was DOS dicht bij de 2-3. Na een snelle counter was de keeper bij een inzet van Schuur al verslagen, maar Quincy Tazelaar bracht redding op de doellijn. Na rust kwam de thuisploeg al na twee minuten op voorsprong, waarbij de verdediging van DOS er niet goed uitzag. Yessin Makoul drong de zestien binnen, werd niet aangepakt en kon de bal bezorgen bij Köze, die simpel de 3-2 kon binnen leggen. Daarna was Zutphen de betere ploeg en kreeg het goede kansen om de score uit te breiden. DOS had het zwaar, maar was ook enkele keren gevaarlijk. De grootste kans was voor Schuur. Hij ging alleen op de keeper af, maar schoot voorlangs. Daarnaast schoot Kabboord net over en werden schoten van Snippe en Van Warven gepakt door de keeper. Op de 3-2 nederlaag viel echter niets af te dingen. DOS staat na de eerste helft van de competitie op een tiende plaats in de eerste klasse D met veertien punten.

Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden