IJsselmuidenaar omgekomen bij ongeval Havelte

Partnerbijdrages

HAVELTE/IJSSELMUIDEN - De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur de identiteit bevestigd van het dodelijke slachtoffer dat rond 13.00 viel langs de A32 in Havelte. Het blijkt inderdaad te gaan om een 28-jarige IJsselmuidenaar. De man voerde onderhoudswerkzaamheden uit aan de weg toen de achterste beveiligingsauto van de wegwerkerscolonne hem aanreed.

De achterste wagen van de onderhoudsploeg is de vrachtauto die is voorzien van een waarschuwingspijl die moet zorgen voor de beveiliging. Daarvoor reed een tractor die de berm maaide. Daartussen reed het voertuig waar het slachtoffer in zat. Deze stopte steeds bij een put om deze schoon te maken. Toen de auto van het slachtoffer stopte en de man uitstapte, werd dat niet opgemerkt door de bestuurder van het achterste voertuig, de beveiligingswagen. Deze reed het slachtoffer aan, die daarbij onder het voertuig kwam en overleed.


Na het ongeval ontstond een file, waarin zich een botsing voordeed met vier auto's. Twee inzittenden van deze auto's, identiteit nog niet bekend, zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Voor de afhandeling van het ongeval is de A32 tijdelijk afgesloten tussen Havelte en Steenwijk. Het verkeer is omgeleid. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van Politie Drenthe verzorgt het onderzoek ter plaatse.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 28 mrt, 21:57
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 28 mrt, 19:54
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 28 mrt, 19:45

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.