College stelt plan onderwijshuisvesting basisonderwijs vast

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Het college heeft dinsdag ingestemd met het Integraal Huisvestingsplan 2012-2016.


Dit plan geeft de investeringen in huisvesting weer voor met name het basisonderwijs voor de komende jaren. Het investeringsprogramma 2012-2016 neemt het merendeel van de huidige knelpunten in de huisvesting weg.  Voor de uit te voeren investeringen is in de periode 2012-2016 in totaal een bedrag nodig tussen 17.000.000,- euro en 19.000.000,-euro.



Wethouder Kievit: "Kinderen zijn de toekomst van Kampen. Als gemeente vinden we het daarom belangrijk om in jeugd en onderwijs te investeren. Onderwijshuisvesting is hierbij een belangrijk onderdeel en de gemeente heeft daarin een grote rol. Het Integraal Huisvestingsplan maakt duidelijk welke voorzieningen er op het gebied van onderwijs nodig zijn. Goede afstemming met lokale schoolbesturen is hierbij erg belangrijk".

Integraal Huisvestingsplan basisonderwijs
Sinds het Integraal Huisvestingsplan (IHP) in 2006 voor het basisonderwijs werd vastgesteld, zijn er verschillende ontwikkelingen geweest, zowel in de visie als in de huisvesting van scholen. Deze geven aanleiding tot het aanpassen van het IHP. In het aangepaste IHP wordt de samenstelling en locatie van de brede scholen opgenomen. Ook de huisvesting van de basisscholen in Kampen wordt in het nieuwe IHP beschreven.


 


In het plan wordt tevens rekening gehouden met gymnastiekruimte voor de scholen in Het Onderdijks en de stationslocatie Hanzelijn. De gemeente wil nog nader onderzoeken of die ruimte er moet komen in de vorm van gymnastieklokalen of in de vorm van een sportzaal of sporthal. Een sportzaal of sporthal leent zich beter voor wijk- en sport(verenigings)activiteiten.


 


Ook wil de gemeente het onderhoud van schoolgebouwen planmatig gaan aanpakken. Dit onderhoud zal voortaan worden uitgevoerd op basis van een meerjarenonderhoudsplan dat voor alle schoolgebouwen in de gemeente is opgesteld.