Sportverkiezingen in Kamper stadhuis

Sport

KAMPEN - Sportraad Kampen houdt vrijdag 11 februari voor de 26e keer de Kamper sportverkiezingen. In het stadhuis worden de sportploeg, -talent, -vrouw, - man en jeugdploeg van het jaar gekozen. Ook wordt de Uitstralingsprijs uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt in de sport. Dit keer is het thema van de sportverkiezingen 'hart voor de sport'.

De sportverkiezingen gaan om 17.00 uur van start. Sportwethouder Pieter Treep en burgemeester Bort Koelewijn zullen hierbij aanwezig zijn en ook prijzen uitreiken. Bijzonder is dit keer de verkiezing van 'jeugdploeg van het jaar'. Dat gebeurt dit jaar voor het eerst. Tijdens de sportverkiezingen worden ook de Nederlandse en Europese kampioenen gehuldigd. Deze topsporters zetten vervolgens hun handtekening in het Gouden Sportboek van de gemeente Kampen. Tevens worden de prijzen aan de drie winnaars van de jaarlijkse sportimpulsprijs uitgereikt.

In de categorie sporttalent gaat de strijd tussen wegracer Ricardo Brink, turner Sander Kalter en zeiler Niels Broekhuizen. In de categorie jeugdsportploeg zijn de jongens estafetteploeg van zwemvereniging Deltasteur, het C1-team van korfbalvereniging Wit-Blauw en de acrogymploeg van Wilhelmina genomineerd.

Bij de vrouwen verdelen zeilster Michelle Broekhuizen, Ellen Vorsselman (acrogym) en atlete Jacqueline Rustidge de prijzen. Tafeltennisser Gerben Last, biljarter Roy van Raay en veldrijder Emiel Dolfsma  zijn de drie kanshebbers op de titel 'sportman van het jaar'. Bij de ploegen (senioren) verdienden de volleyballers van Reflex, kanovereniging Skonenvaarder en het eerste team van Korfbalvereniging DOS Kampen een nominatie.