DOS Kampen houdt derby-avond

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De supportersvereniging van DOS Kampen houdt donderdagavond 31 maart voor de tweede keer de derby-avond in de kantine van de voetbalvereniging op Sportpark De Maten. Vanaf 20.30 uur zal er volop aandacht worden gegeven aan de stadsderby tussen DOS Kampen en Go-Ahead Kampen. Dit duel wordt zaterdag gespeeld bij DOS, aanvang 18.00 uur.

De avond wordt geleid door sportjournalist Gerard Meijeringh van BrugMedia, die op zijn eigen wijze diverse kopstukken aan het woord zal laten, waaronder Henry van der Vegt, Dick Kroon en Gerrit Bredewold. Ook zullen Jaap Stam en Gerald van den Belt acte de presence geven. Verder is er volop ruimte voor afleiding met live-muziek, een hapje en een drankje.

Naast de analyses, anekdotes en meningen hebben de organisatoren Koos Kabboord en Jan de Vries gemeend om zich rondom de derby te richten op een goed doel. Gekozen is voor de CliniClowns. Deze stichting is altijd bezig om kinderen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen een moment van afleiding en plezier te bezorgen.


Op de derby-avond wordt een veiling gehouden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de CliniClowns. Tijdens deze avond zullen diverse zaken geveild worden, zoals gesigneerde boeken van Jaap Stam, gesigneerde shirts van Stam, Henry van der Vegt en Gerald van den Belt en ballen. Daarnaast wordt er op de wedstrijddag een collecte gehouden, staat de spelersgroep van DOS de wedstrijdpremie af aan het goede doel en zal DOS een deel van de recette schenken aan de CliniClowns.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 16 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 21 uur geleden