Go-Ahead wint ook van AZSV

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft de zegereeks onder trainer Marcel van der Steege weer een vervolg kunnen geven. Op Sportpark Middenwetering won de Kamper ploeg 2-0 van AZSV. Verdiend was de zege niet. "Het was een lelijke overwinning", aldus Van der Steege.

Van tevoren was Van der Steege er al bang voor dat Go-Ahead problemen zou ondervinden tegen AZSV. De spelers kregen de opdracht om geduldig, geconcentreerd en goed in de organisatie  te spelen om zo de klus te klaren tegen de ploeg uit Aalten. En zo gebeurde het. Go-Ahead speelde zeker niet groots, maar kon wel steeds terugvallen op een goede organisatie. Halverwege de eerste helft kreeg Go-Ahead een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. De arbiter gaf een strafschop vanwege een overtreding op Yoshua van Marle. De inzet van Sander Morren werd echter gestopt. In de 35e minuut was het wel raak. Jurrian Zandbergen kopte snoeihard raak uit een voorzet van Jeroen van den Bosch.

Na rust kreeg Go-Ahead het moeilijk en waren er grote kansen voor AZSV. De thuisploeg kroop enkele keren door het oog van de naald en mocht ook keeper Kees Kostwinder dankbaar zijn. In blessuretijd sloeg Go-Ahead nog een keer toe. Hussein Raza werd de diepte ingestuurd en maakte het goed af. In de strijd om de derde periode staat Go-Ahead er uitstekend voor en deed het zaterdag goede zaken. "Ik hoop dat we straks kunnen terugkijken hoe belangrijk deze zege voor ons is geweest", aldus Van der Steege.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 10 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden