Geen droomafscheid voor Kostwinder

Sport

ACHTERBERG - Kees Kostwinder keepte zaterdag zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van Go-Ahead Kampen. Het werd geen droomscenario voor de goalie. Geen promotie naar de hoofdklasse, maar een 3-2 nederlaag bij VVA. "Op zo'n manier neem je liever geen afscheid. Aan de andere kant mogen we ook blij zijn dat we nog een prijs hebben gepakt", aldus Kostwinder.


Natuurlijk was Kostwinder niet tevreden. "We begonnen goed, maar vervolgens miste er iets bij ons. We waren ook veel te onrustig." Kostwinder is kritisch, zeker op zichzelf. "Bij de tweede goal laat ik me ook verrassen. Pas nadat we met 3-1 achter kwamen, hebben we de schroom van ons af gegooid en dan maak je het de tegenstander nog knap lastig."

Kostwinder spreekt van een terechte nederlaag. Keepen op topniveau is nu definitief voorbij. Volgend seizoen is Kostwinder als voetballer (en niet als keeper) te bewonderen in het zevende elftal van Go-Ahead. "Na afloop denk je: 'dat was het dan'. Toch is de teleurstelling door het verlies groter dan het gevoel dat het voor mij over is. Dat supporters mij afloop bedanken doet me wel wat. Ik wil de mensen bedanken voor hun jarenlange steun en support."