Gretig DOS houdt WVF in bedwang

ZWOLLE – Een goed spelend DOS Kampen heeft zaterdag een knap resultaat behaald bij WVF. De ploeg van trainer Guido Vlierhuis speelde in een aantrekkelijke open wedstrijd met 1-1 gelijk tegen WVF. Door deze remise heeft WVF zich verzekerd van de tweede plaats in de eerste klasse D en speelt het nacompetitie. DOS was in de eerste twintig minuten de betere ploeg. In de beginfase was Daniel van Warven dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet werd stijlvol gepakt door de WVF-goalie. Nadat de uitblinkende DOS-goalie Wilco de Vries een inzet van Lennart Bril onschadelijk maakte, werd in de 10e minuut een schot van Rico Westendorp door de WVF-doelman uit de hoek getikt. WVF werd daarna sterker en kreeg enkele goede kansen, maar steeds lag DOS-doelman De Vries in de weg. In deze periode sloeg DOS vervolgens toe. Na een één-tweetje met Van Warven zorgde Matthijs Winters voor de 0-1. Ook daarna was WVF enkele keren gevaarlijk, maar een treffer bleef uit. Wederom had De Vries hier een belangrijk aandeel in. Ook na rust kwam DOS goed voor de dag en kon het uitstekend meekomen met WVF. In de 49ste minuut werd een schot van Westendorp gekraakt in de zestien. Uit de daarop volgende corner kopte Winters goed in. Met meer geluk dan wijsheid kon de WVF-goalie een doelpunt voorkomen. In de 62ste minuut kwam WVF op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Berends scoorde Jeroen van Brummen de gelijkmaker. De arbiter negeerde hierbij een vlagsignaal voor buitenspel van de assistent-scheidsrechter van DOS Kampen, André Clement. WVF had genoeg aan een punt, maar nam vervolgens geen gas terug. Beide ploegen bleven vol voor de winst spelen. DOS-doelman De Vries verrichtte weer een aantal belangrijke reddingen. Daarnaast had DOS geluk dat een handsbal van Kees van Bruggen niet werd bestraft met een penalty. Aan de andere kant was Jorik Schuur nog dicht bij de 1-2, maar de keeper van WVF reageerde bekwaam. Zo eindigde de boeiende wedstrijd in een terechte remise.