Reflex stijgt naar derde plaats in B-League

KAMPEN - De volleyballers van Berg Makelaardij/Reflex hebben donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen Zaanstad winnend afgesloten. Gemakkelijk ging het echter niet. Na een 2-0 voorsprong, kwam de Kamper ploeg in zwaar weer terecht. Uiteindelijk won Reflex met 3-2. Door dit resultaat staat Reflex nu op een derde plaats in de B-League met een achterstand van vijf punten op koploper Fusion.

Reflex kwam snel op een 2-0 voorsprong (25-15 en 25-21). Daarna kwam de klad erin. De gasten profiteerden van een aantal wissels bij Reflex en sleepten de derde set binnen (24-26). De moeizame derde set was geen incident. Ook in de vierde set oogde het spel traag en rommelig. Het gaf Zaanstad de kans om langszij te komen (18-25). "We hebben de hele selectie laten spelen. Zo hebben we het met dit team afgesproken en dit is de consequentie. Een top 5-klassering is dit jaar onze doelstelling en we willen dat met zijn allen afdwingen", aldus trainer/speler Edward Kamphuis.

Even dreigde het ook in de laatste set mis te gaan. Ook nu liep de serve aanvankelijk niet en de Reflex-aanvallers wisten geen vuist te maken tegen de Zaanse blokkering. Zaanstad wist hier echter onvoldoende van te profiteren. Het geloof keerde vervolgens terug bij Reflex. Nadat passer-loper Sandor Van Straten twee maal scoorde via het blok, nam Reflex definitief afstand. De thuisploeg won deze beslissende set met 15-12.

Zaterdag 15 januari wacht Reflex een lastige klus. Dan speelt het thuis tegen Alfa/Next Volley Dordrecht, dat evenals Reflex twintig punten heeft verzameld in negen wedstrijden. De wedstrijd in de Reflex-hal begint om 17.00 uur.