Korfbalderby in balans

KAMPEN – In een matige korfbalderby hebben Green Organics/Wit-Blauw en KV DOS Kampen/Veltman zaterdag met 15-15 gelijkgespeeld op Sportpark Hagenbroek. Deze uitslag was terecht. Wit-Blauw was aanvankelijk de betere ploeg, maar verzuimde om de wedstrijd te beslissen. In de tweede helft kwam KV DOS Kampen sterk terug en had het de zege bijna in de tas. In de slotseconden bezorgde invaller Jordy Last Wit-Blauw toch nog een punt. Het slot van het zaalseizoen leek zaterdag nog na te dreunen in de hoofden van de spelers van DOS. De ploeg was in de eerste helft niet bij de les. Wit-Blauw was gretig. De spelers van DOS werden dikwijls afgetroefd. René Bruggeman en Linda Treep lagen aan de ketting. Het werd een eerste helft met veel balverlies, misverstanden en matig korfbal, waarbij Wit-Blauw de minst slechte ploeg was. Maar Wit-Blauw vocht tenminste voor elke meter. Dat kon niet worden gezegd van de spelers van DOS. Duels werden niet aangegaan en de afwerking was ruim onvoldoende. Wit-Blauw wist maar gedeeltelijk te profiteren. De ploeg van trainer Harm Jan Smit stond voortdurend op voorsprong, maar liet DOS toch weer aanhaken. In de laatste twee minuten van de eerste helft zakte DOS weer door de ondergrens en gaf het Wit-Blauw de gelegenheid om toch nog met een voorsprong van drie punten te gaan rusten (9-6).Twee minuten na rust zorgde Krista Fixe voor 10-6. Wit-Blauw kon echter niet doordrukken en binnen vijf minuten was de marge nog maar een treffer. DOS ging na rust wel de strijd aan en Wit-Blauw kreeg het steeds moeilijker. Het zorgde voor een spannend slot. René Bruggeman zorgde vier minuten voor tijd voor 14-15. Daarna bracht Wit-Blauw-trainer Smit Jordy Last. Het bleek een gouden wissel. Enkele seconden voor tijd gooide hij de 15-15 door de korf. Een terechte eindstand van een matige wedstrijd. (door Gerard Meijeringh)