KHC na zes zeges onderuit

KAMPEN – Na zes overwinningen op rij is KHC zaterdag tegen een nederlaag aangelopen. Het tegen degradatie strijdende ESA won verrassend met 3-4. Een dramatische start werd KHC fataal. Na elf minuten keek KHC al tegen een 0-3 achterstand aan. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar kwam sterk terug, maar kon de schade niet geheel repareren. KHC begon zeer slecht aan de wedstrijd. Binnen een minuut stonden de gasten uit Arnhem op een 0-1 voorsprong. Een corner werd door een speler van KHC in het eigen doel gewerkt. In de 7e minuut volgde de tweede tegentreffer, wederom uit een hoekschop. De defensie van KHC stond te schutteren. ESA profiteerde: 0-2. Vier minuten later werd weer niet goed gereageerd in de KHC-verdediging: 0-3. Na deze mokerslagen krabbelde KHC in de eerste helft langzaam op. Vlak voor rust maakte de ploeg uit het niets de aansluitingstreffer. Ronald Arends frommelde de bal binnen. In blessuretijd breidde ESA de marge echter weer uit na gepruts in de KHC-defensie. Na rust begon KHC aan de loodzware opgave om toch nog minimaal een punt uit het vuur te slepen. In de 53ste minuut liet Arends een enorme kans liggen. De spits was negen minuten later wel trefzeker. Nadat Tom Diender de paal raakte, sloeg Arends in de rebound toe. KHC was daarna de bovenliggende partij en kreeg legio kansen. Het duurde echter tot de 81ste minuut voordat de 3-4 viel uit een gemakkelijk gegeven strafschop. Lesley de Munnik schoot raak. Daarna was KHC nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar ESA bleef overeind en pakt een verdiende zege in Kampen.