Nieuwe activiteiten Mooiste Dag leuk ontvangen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages


KUINRE/KAMPEN - "Absoluut geslaagd", zo omschrijft bestuurslid van Stichting Live Life Arwin van Oostveen De Mooiste Dag, die woensdag voor de vijftiende keer plaatsvond en werd gehouden in het Kuinderbos bij Kuinre. In een lange stoet arriveerden 260 motorrijders met hun passagiers woensdagmiddag in het mooie natuurgebied. "In Kampen regende het maar hier was het alleen een beetje bewolkt en hebben we voornamelijk in het zonnetje gezeten."



Er zijn verder geen calamiteiten geweest en niemand is van de motor gevallen. "Wel heeft iemand zich verslikt maar is gelijk geholpen door ambulancepersoneel," aldus Van Oostveen


De nieuwe activiteiten op het terrein vonden de bezoekers erg leuk. "Zo was de SPGIJ (Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden) aanwezig en hebben nog een aantal mensen op een paard kunnen rijden. Ook het koninklijk bezoek werd leuk ontvangen en zorgde ervoor dat diverse begeleiders  en bezoekers naar het podium toekwamen. Het duurde alleen iets te lang waardoor we wat later weer in Kampen arriveerden."


Wilhelmus
De Mooiste Dag werd naast de 750 á 800 mensen die op het terrein aanwezig waren ook bezocht door de burgemeester van de Noordoostpolder, en afgevaardigden van gemeente en provincie zoals gedeputeerde Theo Rietkerk en wethouders Janita Tabak, Martin Ekker en Pieter Treep. Zo konden ze zien hoe maatschappelijke initiatieven gestalte krijgen en indrukken opdoen van het feestelijke evenement.
Joep Roth ging helemaal op in zijn rol als commissaris van de Koningin en zorgde ervoor dat iedereen het Wilhelmus zong en hare majesteit hartelijk ontving.  Wel moest hij de bosburgemeester een paar keer een standje geven, die nog niet helemaal bekend was met de koninklijke etiquette en vrolijk 'Ole, ole'', inzette op een moment waarop dat niet gepast leek.
Voor de bezoekers stond deze Mooiste Dag in ieder geval weer garant voor een hoop gezelligheid.


Van Oostveen stopt als bestuurslid
Van Oostveen is na deze vijftiende editie niet langer bestuurslid meer. Hij heeft ervoor gekozen om uit het bestuur te stappen omdat de drukke werkzaamheden niet meer met zijn baan te combineren zijn. Wel blijft hij zich als vrijwilliger inzetten voor Live Life. Wie het ex-bestuurslid gaat opvolgen is nog niet bekend.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 16 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 21 uur geleden