DOS kan voorsprong niet vasthouden

KAMPEN - DOS leek tegen DOS '37 lange tijd op weg naar een overwinning, maar een marge van twee treffers was niet genoeg. DOS '37 sleepte uiteindelijk een remise uit het vuur.

DOS '37 trad tegen de Kamper ploeg aan in het blauw uittenue van de poelänten, omdat de scheidsrechter de uitkleding van de ploeg uit Vriezenveen afgekeurde. DOS Kampen begon scherp aan de wedstrijd. In de 2e minuut schoot Lenhard de Velde net over het doel. In de 17e minuut was er een grote kans voor de gasten. Marco Stegeman verscheen alleen voor keeper Bas van de Vegt, maar hij schoot voorlangs.

Twee minuten later kwam DOS Kampen op voorsprong. Lenhard de Velde lanceerde Karim Gabara. Die drong de zestien meter binnen en schoot de bal onder de inglijdende keeper door. Vervolgens voorkwam Van de Vegt de gelijkmaker door een goed afstandsschot van Roy Bouck uit de hoek te tikken. Binnen het half uur liep DOS uit naar 2-0. Karim Gabara speelde de bal diep op Yunus Aybek, Die tikte de bal op Jeffrey Klein, die doeltreffend afrondde. Vlak voor rust maakte DOS '37 de belangrijke aansluitingstreffer. De scheidsrechter zag een overtreding op Karim Gabara over het hoofd. DOS '37 speelde de bal niet uit en ging door. Dennis Boshoeve haalde vanaf ruim dertig meter vervolgens verwoestend uit: 2-1.

In de tweede helft verloor DOS Kampen in de 70e minuut Marcel Post. De verdediger liep op ongelukkige wijze tegen zijn tweede gele kaart op. Met een man meer drong DOS '37 de Kampenaren terug. Drie minuten later stond het al gelijk. In de 83e minuut kreeg DOS nog een uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Invaller Walid Gabara had de bal bij de tweede paal voor het intikken, maar miste de bal.