Open Hof deelt cheque uit

Partnerbijdrages

KAMPEN - De Open Hof heeft onlangs de opbrengst van de Kerstmarkt bekend gemaakt. In totaal is 3.800 euro opgehaald. De markt vindt jaarlijks plaats. Dit jaar gaat het geld naar Stichting De Clown Dichterbij.

Onlangs heeft de kerstmarktcommissie de cheque overhandigd aan vertegenwoordigers van de stichting. "Zij waren blij verrast met dit mooie bedrag", aldus de organisatie. Het geld wordt gebruikt voor het organiseren van bezoeken van contactclowns in Myosotis en de Vijverhof.

Contactclowns spelen geen voorstellingen, maar gaan een op een in contact met mensen die hun aandacht kunnen gebruiken, mensen die bijvoorbeeld oud, ziek, dementerend of gehandicapt zijn. "Enkele clowns hebben stage gelopen in Myosotis. Prachtige momenten van intens contact hebben ze toen ervaren."

Met de bijdrage van de Kerstmarkt kan de stichting ongeveer een jaar lang iedere maand een ochtend- of middagbezoek van een clownsduo regelen. "Daarna wordt geprobeerd om de clownsbezoeken een structureel karakter te geven, zodat dit prachtige werk voor de dementerende medemens kan worden voortgezet."