Pepperland verbindt het muzikale oosten met het westen

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

KAMPEN - Hoe komt een band uit het oosten van het land onder de aandacht van televisiemakers in het westen? Met die vraag speelde de in Kampen wonende Albertine Pomper, tot ze inzag dat zij zelf de oplossing had. Haar boekings- en promotiekantoor, Pepperland, genoemd naar het vrolijke, muzikale land uit de Beatlesfilm Yellow Submarine, moet deze werelden bij elkaar brengen.

Het wemelt in het oosten van de muzikale talenten en hoewel een deel van deze bands de weg naar de televisie heeft weten te vinden, lijkt dat voor bands in het westen toch makkelijker. In het westen, daar komen tv-promotors dagelijks in contact met televisiemakers. Daar zit de scene waar je jezelf moet laten zien. Daar loopt ook Albertine Pomper.

"Ik vind het heerlijk om in Hilversum en Amsterdam te zijn, maar ik zou er niet kunnen wonen", lacht Albertine die haar wortels in de Achterhoek heeft, daarna in Zwolle journalistiek studeerde, er tien jaar woonde, en vervolgens naar Kampen toog met haar Kamper vriend Gertjan van der Weerd. Ondertussen werkt ze al jaren in Hilversum voor programma's als TMF Check It, RTL Boulevard en de VPRO Nederpopshow. Ze begeleide artiesten als Phil Collins, Norah Jones en Tim Knol en komt vrijwel dagelijks in contact met programmamakers. Zie daar de ene oever van de brug die Pepperland moet vormen.


De andere oever is de sterke band die Albertine heeft met de muziekscene uit het oosten. Ze is een enthousiast muziekliefhebber en bevriend met een van de artiesten die ze nu promoot Esther Groenenberg. Vriend Gertjan is daarnaast een veelgevraagd toetsenist die het wit en zwart al in talloze bands beroerde met als succesvolste voorbeeld zijn begeleiding van de zilveren harp winnaar Bertolf. Mede hierdoor staat Albertine in contact met talloze muzikanten uit de wijde regio.

Facebookband
Het eerste wapenfeit van de promotietak van Pepperland is de band Lorrainville, waarin haar vriend Gertjan toetsenist is. De band ontstond op een bijzondere manier. Guido Aalbers een producer uit Zwolle speelde op Facebook een spelletje genaamd Make Your Own Album Cover (zie kader). Hieruit kwam een fictieve band voort met een albumcover en naam. Aalbers kreeg zoveel reacties van bevriende muzikanten die voorstelden het album daadwerkelijk te maken, dat hij uiteindelijk besloot dit echt te doen.

Aan het, zonder budget opgezette, album werkten artiesten mee als Ilse de Lange, Peter Slager en vele artiesten uit de omgeving van Zwolle (Bertolf Lentink, Erik Neimeijer, Bas Wilberink).

Albertine besloot de tv-promotie voor het bijzondere collectief voor haar rekening te nemen en haalde zo een van de eerste acts van haar stal binnen. Ze ging enthousiast op zoek naar een tv-optreden en met succes. Op donderdag 1 december maakt de band Lorrainville haar tv-debuut in De Wereld Draait Door.

Albertine doet op dit moment verder de promotie en/of boekingen voor de Zwolse Esther Groenenberg, De Zotte Zusjes, Reinder van Raalte, het Kamper/Zwolse The Good Hand, het Zwolse Hubble Orkestar, de band BoInTheBox, waarvan de zanger, Bo Moelker, tweede werd bij The Sing Off en Doe Maar Na. "En zo is het voorlopig ook nog wel even genoeg", lacht Albertine. "Ik moet het op een goede manier zien te combineren met mijn werk voor de televisie in Hilversum. Dus ik wil het langzaam uitbreiden. Op dit moment kan ik het nog net overzien."

Kijk voor meer informatie op www.pepperland.nl.


Foto: Albertine verzorgt onder andere de boekingen van de Kamper Doe Maar-tributeband 'Doe Maar Na'. Op de foto poseert zij met de band voordat zij afgelopen zaterdag een spetterend optreden gaven in 't Ukien.


 


Het bandspelletje

De band Lorrainville ontstond door een spelletje dat enige tijd geleden populair was op Facebook. Het spel kende een aantal regels om zo een eigen albumcover te maken.




  1. Ga naar wikipedia en druk op willekeurig artikel. Het eerste willekeurige artikel dat naar voren komt is de naam van de band.




  2. Ga naar quotationspage.com en druk op willekeurig. De laatste vijf woorden van de laatste quote vormen de titel van het album.




  3. Ga naar flickr en klik op 'explore the last seven days'. De derde foto die hier staat wordt de cover van het album.




  4. Gebruik Photoshop of Picnik.com om alles samen te voegen.




(door Nick de Vries)