DOS doet goede zaken

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt in de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse.  De Kamper ploeg won in een matig duel met 3-1 van AVW '66.

DOS was opnieuw gehavend. Dennis Diender was geschorst en maar liefst zeven spelers waren niet inzetbaar wegens blessures, waaronder Rob Kabboord. Hij brak vorige week zijn enkel in het duel tegen WVF en is het hele seizoen uitgeschakeld. Zodoende begonnen Anne Hendriks en A-junior Adri Gunnik in de basis.

DOS ging tegen AVW '66 gretig van start. Zo waren er schoten van Yunus Aybek en Matthijs Winters en werd een schot van Aybek van de doellijn gehaald. In de 15e minuut was AVW '66 heel dicht bij een voorsprong. Lesley de Munnik gleed weg, waarna Aram Lak alleen opdook voor keeper Nick Karel. De teruggekeerde routinier hield zijn ploeg vervolgens op de been met twee uitstekende reddingen. Twee minuten later viel de treffer aan de andere kant. Aybek stuurde Frank Post op rechts de diepte in. Die maakte het vervolgens goed af. In de laatste twintig minuten van de eerste helft zakte DOS veel te ver terug en bracht het zichzelf onnodig in de problemen. Er ontstonden enkele hachelijke situaties voor het doel van Karel, maar de bal viel voor AVW '66 steeds net niet goed. In de laatste minuut was DOS nog twee gevaarlijk via schoten van Frank Post en Ard Slot.

De verwachting was dat DOS een zware tweede helft tegemoet zou gaan, maar Lesley de Munnik zette zijn ploeg op het goede spoor. In de 49e minuut krulde hij de bal in het doel. Drie minuten later speelde De Munnik weer een hoofdrol. Hij beging een onnodige overtreding op Mark Schulte en de arbiter wees na de stip. Kevin Walsh schoot de strafschop binnen. Het was Frank Post die vervolgens weer op stond. Uit de draai schoot hij in de 61e minuut DOS naar een 3-1 voorsprong. Drie minuten later kwam de verdienstelijk spelende A-junior Adri Gunnik net een teen te kort om de 4-1 binnen te tikken. Na de 3-1 knakte er wat bij AVW '66, maar in het restant kregen de gasten toch nog enkele goede kansen. Doelman Nick Karel behoedde zijn ploeg enkele keren voor een tegentreffer en een zenuwachtig slot en had zo ook een groot aandeel in de belangrijke 3-1 zege.