Meuleman redt zege voor IJVV

IJSSELMUIDEN - De wedstrijd tussen IJVV en Bergentheim verdiende eigenlijk geen winnaar. Toch won IJVV omdat Bergentheim te slordig omsprong met de kansen. Keeper Albert-Jan Meuleman groeide zaterdagmiddag uit tot de held van IJVV door een strafschop te stoppen.

IJVV had de eerste helft moeite met het opportunistische spelletje van Bergentheim. De IJsselmuidenaren liepen te ver achteruit en kregen zo problemen op het middenveld. Tegen de verhouding in nam IJVV voor rust wel een voorsprong. De keeper van Bergentheim verkeek zich op een vrije trap van Jordy Edink.

Na rust speelde IJVV een stuk beter dan in het eerste bedrijf. De ploeg kreeg kansen om de 2-0 te maken. Een kopbal van Erik Post werd gered door de keeper. In de rebound schoot Chiel  Buikema naast. Later was Post weer dicht bij een treffer, maar een met een goede reflex voorkwam de goalie de 2-0. Een ongelukkige handbal van Jordy Edink gaf Bergentheim een kwartier voor tijd de gelegenheid om gelijk te maken, maar IJVV-goalie Albert-Jan Meuleman stopte de strafschop.

Trainer Edwin Duim roemde het collectief van IJVV. "We hebben deze zege op wilskracht binnengesleept."

Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden