Eerste winst voor Wilsum

WILSUM - In eigen huis heeft Wilsum zaterdag de eerste overwinning in deze competitie binnengesleept. De ploeg van trainer Bart Ester was met 2-1 te sterk voor Wijthmen.

Wilsum begon sterk aan de wedstrijd, maar verzuimde om zichzelf te belonen. Verschillende kansen werden niet in goals omgezet. In de 24e minuut was het wel raak. Henri van de Wetering scoorde op aangeven van Gert Jan Sollie. Daarna lieten Wiljan van Zuthem, Gert Jan Sollie, Albert van de Wetering en Harmen Siedsma goede kansen onbenut. Aan de andere kant voorkwam keeper Gerhard Bolt enkele keren een goal van Wijthmen.

Vijf minuten na rust maakte Patrick Plette de belangrijke 2-0 door de bal in de bovenhoek te schieten. Wiljan van Zuthem kreeg vervolgens een uitgelezen mogelijkheid om het duel definitief te beslissen, maar oog in oog met de keeper scoorde hij niet.

Wilsum zakte vervolgens weg en hanteerde teveel de lange bal. In de 70e minuut kwam Wijthmen via een gelukkig schot van grote afstand op 2-1. Na deze toevalstreffer slaagde Wijthmen er niet in om Wilsum nog echt in de problemen te brengen.