Sabono bezorgt DOS kater

· leestijd 2 minuten Sport

KAMPEN - DOS Kampen had in de derby tegen Go-Ahead Kampen de winst voor het grijpen, maar uiteindelijk ging het in blessuretijd mis. De ploeg had Go-Ahead bij de strot, maar beet niet lang genoeg door. De ploeg deed zichzelf tekort door in de tweede helft niet verder weg te lopen dan 2-1. Invaller Revelino Sabono ontpopte zich bij Go-Ahead als supersub door in de blessuretijd met een ferme uithaal de onverwachte gelijkmaker aan te tekenen.

Beide ploegen schotelden het publiek een tegenvallende eerste helft voor. DOS gooide de schroom niet van zich af en liet Go-Ahead te veel voetballen. De ploeg van Han Hanekamp deed hier echter veel te weinig mee. Na een sfeervolle entree van beide ploegen op het veld waren vervolgens de hoogtepunten schaars in de eerste 45 minuten. In de 5e minuut was Go-Ahead dicht bij de 0-1. Een inzet van de gasten werd door Winters net op tijd van de doellijn gehaald. Vervolgens moest het publiek lang wachten op een volgend opwindend moment. In de 25e minuut werd de wegdraaiende Jeffrey Klein gestuit door Lesley de Munnik. De vrije bal werd vervolgens fraai raak geschoten door Murat Açikgoz.

Een minuut later claimde DOS een penalty toen Winters werd gehinderd in het strafschopgebied, maar de arbiter liet doorspelen. In de 33e minuut  moest Anne Hendriks geblesseerd uitvallen. Hij werd vervangen door de jeugdige Adri Gunnik, die opnieuw een goede wedstrijd speelde. DOS was in de eerste fase van de eerste helft wat dreigender, maar echte kansen bleven uit voor de thuisploeg. Aan de andere kant haalde Sander Morren vlak voor rust gevaarlijk uit. Zijn inzet werd uitstekend corner getikt door DOS-goalie Nick Karel.

Na rust gooide DOS een fikse dosis inzet in de strijd en dat was Go-Ahead teveel. DOS nam de regie in handen en de beloning kwam al snel. In de 51e minuut verscheen Gunnik alleen voor de doelman en het DOS-talent maakte het karwei koelbloedig af. DOS ging door. De in de tweede helft opgebloeide Yunus Aybek nam in de 55e minuut het doel onder vuur en schoot over. Twee minuten later was Kostwinder Aybek maar net te snel af en even later werd Frank Post via een fraaie aanval in stelling gebracht, maar hij schoot over. De voorsprong van DOS kwam er toch. Hierbij speelde Pieter Kars van der Kamp een negatieve hoofdrol. De Go-Ahead-verdediger maakte volkomen onnodig een overtreding op Matthijs Winters. Arbiter Ter Brake wees terecht naar de stip. Vervolgens schoot Aybek de penalty binnen: 2-1.

Ook daarna bleef DOS kansen creren. Na een duel tussen Kostwinder en Aybek kon de Go-Ahead-verdediging redding brengen en een minuut later knalde Arjan van Keulen een voorzet van Post over zijn eigen doel. Twee minuten voor het verstrijken van de officile speeltijd had Post de kans om DOS in veilige haven te schieten. Alleen voor Kostwinder, die uit zijn doel was, was Post echter niet vindingrijk genoeg en schoot de bal simpel in de handen van de doelman. In de blessuretijd was Post weer kansrijk, maar zijn inzet werd maar net onschadelijk gemaakt door de Go-Ahead-verdediging.

Er leek niets aan de hand voor DOS. De ploeg stond in de eindfase wel onder druk, maar echte kansen bleven uit. In de vierde minuut van de blessuretijd sloeg Go-Ahead alsnog toe. Goudhaantje was Revelino Sabono. Met een doeltreffend afstandsschot bezorgde hij Go-Ahead toch nog een punt. Met deze 2-2 mocht Go-Ahead z'n handen dichtknijpen. Wel leed de ploeg duur puntverlies in de strijd om de derde periode. Go-Ahead blijft koploper, maar het verschil met achtervolger FC Zutphen bedraagt nog maar een punt.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05