Vermuydenstraat vaart uit

Partnerbijdrages


KAMPEN - Wat vier jaar geleden werd bedacht bij een bak koffie, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol bureninitiatief. De bewoners van de seniorenflat aan de Eerste Vermuydenstraat stapten destijds op de bus voor hun eerste gezamenlijke uitje in dertig jaar. Het idee sloeg aan en inmiddels krijgen de bewoners wel eens gekscherend te horen dat men naar de flat wil verhuizen, puur om aan het burenuitje mee te kunnen doen.

Het uitje werd destijds bedacht door Anton Dekker en Henk IJben. Deze bewoners vonden het jammer dat er zo weinig contact was tussen de buren. "We willen de mensen die altijd bij elkaar woonden, maar elkaar nauwelijks kenden, dichter bij elkaar brengen", zei IJben destijds. Daarin lijkt hij geslaagd. Vele bewoners leven al lang van tevoren toe naar het uitje. De animo is groot. "Wij hopen als commissie nog lang de vruchten te mogen plukken van dat ene kopje koffie, waar het destijds allemaal mee begon, op die warme zomeravond."

De bewoners zijn maandagochtend op de boot gestapt voor een rondje aan boord van De Veerman van Kampen. De deelnemers vaarden een rondje door de Ijsseldelta en meerden aan in Hasselt voor een korte pauze.

De senioren groep van de Vermuydenstraat wil alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage.