Portiers moeten Boven Nieuwstraat rijp maken voor coffeeshop

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Burgemeester Koelewijn hoopt dat de aanstelling van portiers bij De Moriaan en De Majesteit uitgaansoverlast in dit gebied tegengaat. Zo hoopt hij bij omwonenden het vertrouwen te kweken dat ook overlast bij een eventuele vestiging van de coffeeshop in dit gebied kan worden tegengegaan. De maatregel is nu enkele weken van kracht en Koelewijn heeft van de politie vernomen dat hij effectief is. Op 9 februari gaat hij weer in gesprek met omwonenden.

Tijdens het gesprek op 20 december gaven omwonenden aan dat ze de komst van de coffeeshop naar de Boven Nieuwstraat niet zagen zitten, omdat ze nu al erg veel overlast hadden van de horeca. Dit zou bij de vestiging van een coffeeshop enkel toenemen. Koelewijn gaf toen aan dat hij de maanden hierop wilde gebruiken om de ervaren overlast van de horeca zoveel mogelijk terug wilde proberen te brengen.


De gemeente is hierop in gesprek gegaan met de exploitanten. Beiden zetten inmiddels portiers in en de politie heeft gemeld dat er een duidelijke vermindering van overlast is in de Boven Nieuwstraat. Ook de coördinator Veiligheid op Straat heeft zich gericht op de beheersing van de overlast in dit gebied. Burgemeester Koelewijn wil graag van de bewoners weten of zij ook vinden dat de overlast is afgenomen.


Koelewijn benadrukt daarnaast dat een vergunning voor de coffeeshop nog niet is afgegeven. De eigenaar van het beoogde pand is al wel aan het verbouwen. Maar voor de verrichte werkzaamheden is nog geen vergunning nodig.


Op 9 februari gaat Koelewijn weer in gesprek met een afvaardiging van de buurt. In dit gesprek wordt over de huidige situatie en de toekomst gesproken. Alle omwonenden ontvangen informatie hierover en een definitief verslag van de gesprekken.