'Luchtige' derby-avond bij DOS Kampen

Sport

KAMPEN - DOS heeft donderdagavond voor de derde keer een derby-avond gehouden. Dit keer fungeerde Geert Leurink als presentator en hij gaf op zijn eigen speciale wijze kleur aan deze avond.

De nieuwe slogan van de Kamper voetbalclub luidt 'DOS Kampen, samen beter'. De club wil deze kreet op een breed front invulling gaan geven. Zo wil DOS dit seizoen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald huis. Donderdagavond werd hier al een begin mee gemaakt. Er werd een speciale derbypoule opgezet. De helft van de opbrengst is bestemd voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Voorzitter Danny van de Bos kijkt tevreden terug op de derby-avond. "Het was een 'luchtige' avond, waarbij het niet alleen draaide om de derby." Lurling interviewde DOS-trainer Jan Okke Koers en speelde het spelletje petje-op-petje-af met de aanwezige DOS-fans. Daarnaast was er een doorlopende diapresentatie van de afgelopen derby's.

De derby-avond was kleiner van opzet dan de vorige keer. Volgend jaar pakt DOS groter uit als de stadsderby tussen DOS en Go-Ahead wordt gespeeld op Sportpark De Maten.