Go-Ahead wint bij SDC Putten

PUTTEN – Go-Ahead Kampen heeft de eerste zege in de competitie binnen. De ploeg van trainer Marcel van der Steege won zaterdag met 1-3 van SDC Putten, maar maakte het zichzelf erg moeilijk.Go-Ahead kende in Putten een goede start. In de 3e minuut bracht Eddo Wesselink de Kamper ploeg uit een vrije trap aan de leiding. In de 11e minuut zorgde Hussein Raza voor 2-0.Go-Ahead maakte in de eerste twintig minuten een sterke indruk, maar zakte daarna weg. Vlak voor rust kreeg Raza nog weel een goede kans op 0-3, maar zijn schot trof geen doel. Ook werd vlak voor de thee een speler van SDC Putten uit het veld gestuurd. De arbiter bestrafte een overtreding van achteren op Jurrian Zandbergen met een rode kaart.Na rust slaagde Go-Ahead er niet in om de numerieke meerderheid uit te buiten. SDC Putten gooide er een schepje bovenop en maakte het Go-Ahead lastig. Al snel zorgde Barry Grevengoed voor 1-2. De speler van de thuisploeg kon ongehinderd binnen koppen en deed dit op fraaie wijze.Na deze aansluitingstreffer ging SDC Putten op jacht naar de gelijkmaker. Acht minuten voor tijd moest de ploeg echter met negen man verder toen een speler uitviel vanwege kramp. In de 42e minuut zorgde Jurrian Zandbergen voor een zucht van verlichting in het Go-Ahead-kamp door de 1-3 aan te tekenen. Daarna was SDC Putten nog enkele keren gevaarlijk. De paal behoedde Go-Ahead een keer voor de 2-3.Trainer Marcel van der Steege vond dat zijn ploeg te ver was weggezakt. “We hebben geteerd op de eerste twintig minuten. Die waren goed. De tweede helft was niet best. “