Sideditch, Stefany June en The Information in 't Ukien

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - "Een tour van het beste wat Overijssel te bieden heeft langs de podia die de provincie rijk is", dat is volgende de organisatie het concept van de 3voor12-Clubtour Overijssel. 't Ukien krijgt ook bezoek tijdens deze tour. The Information (folkrock), Sideditch (softrock) en Stefany June (vrolijke pop) doen zaterdagavond 7 mei 't Ukien aan. De zaal opent om 20.00 uur. De entree bedraagt 2,50 euro.

De organisatie over de bands:
The Information: "Deze band combineert de duistere kant van folkrock met een afgewogen dosis vervreemding. Na twee keer te hebben opgetreden, stond deze band in 2009 al op Eurosonic. Eind 2009 brachten ze hun eerste EP uit, een eerlijke en rauwe plaat. Op dit moment is het tweede album bijna klaar en deze zal dan ook gepresenteerd worden tijdens de clubtour."

Sideditch: "Deze band maakt sfeervolle softrock met een indie randje en komt uit Deventer. Al sinds 2007 maken Dirk Scholten, Martijn van Landschoot, Job Stroot, Dirk Eidhof en Joris Kwast muziek in deze formatie. In 2010 verscheen een eerste studio demo, genaamd "Mary, Me". De titelsong van deze demo stond ook op de promotie-cd "De IJssel Stroomt Over" van dit jaar en het nummer "Supreme" verscheen op 3VOOR12's Hollandse Nieuwe #15."

Stefany June: "Deze dame maakt vrolijke popmuziek met elektronische franje. Enerzijds een singer-songwriter, anderzijds een artiest die zich niet voor de hedendaagse definitie van Singer-songwriter leent. Aan de Popacademie Enschede ontmoette zij haar band en haar producer Julian Enequist en met indie verstrengelde eigenzinnigheid presenteert ze haar songs aan het publiek, gekleurd met een stem die velen doet denken aan een jonge Kate Bush."


De vier kernpodia in Overijssel (Hedon, Burgerweeshuis, Atak en Metropool) hebben de koppen bij elkaar gestoken om in samenwerking met 3VOOR12/Overijssel een clubtour te organiseren.