Go-Ahead spaart Rouveen

KAMPEN – Go-Ahead Kampen is het districtsbekertoernooi begonnen met een duidelijke overwinning. In eigen huis won de ploeg van trainer Marcel van der Steege met 5-2 van een pover spelende SC Rouveen.Go-Ahead kende een goede start en kwam al in de 3e minuut op 1-0 via Jeroen van den Bosch. Daarna kreeg de Kamper ploeg kansen genoeg om het duel al voor rust te beslissen. Zo liet Nick Bakker in de 5e minuut een enorme kans liggen. Zijn lob was een simpele prooi voor de keeper. In de 11e minuut controleerde Jurrian Zandbergen de bal niet goed genoeg. Daarna schoot Yoshua van Marle twee keer naast en werd een inzet van Hicham Ziyech gekeerd door de keeper.In de 28e minuut kwam Rouveen uit het niets op 1-1. Klaas Jan Volkering kreeg veel te veel ruimte. Zijn eerste inzet werd nog gekeerd door Go-Ahead-keeper Demi Loet-Loetoer, maar in de rebound schoot hij alsnog raak. Go-Ahead viel daarna wat terug en kreeg in de eerste helft nog twee kansen. Na een mooie aanval schoot Jurrian Zandbergen rakelings naast en even later werd een schot van Ziyech overgetikt.Na rust walste Go-Ahead snel over Rouveen heen. In de 50e minuut stond de achterhoede van Rouveen even te slapen. De geheel vrijstaande Van Marle kon vervolgens simpel de 2-1 aantekenen uit een voorzet Ziyech. Twee minuten later scoorde Hussein Raza via een afstandsschot 3-1, waarbij de keeper er niet goed uit zag. Go-Ahead liet vervolgens enkele kansen onbenut en kwam in de 77e minuut op 4-1 via een vrije bal van Raza. Twee minuten later leek Nick Bakker op weg naar de 5-1, maar hij was niet zelfzuchtig en speelde de bal af naar Gework Petrosjan, die simpel de 5-1 kon binnenschuiven. Rouveen kon acht minuten voor tijd nog wat terug doen, maar had daar wel wat hulp voor nodig van Go-Ahead. Nadat keeper Loet-Loetoer en verdediger Andre Timmerman met elkaar in botsing kwamen, kon Berjan Nijboer simpel 5-2 scoren.Go-Ahead maakte in dit duel bij vlagen een goede indruk. Volgens trainer Vander Steege zit zijn ploeg op het goede spoor, na een moeizame start. “Ik ben niet ontevreden over de wedstrijd tegen Rouveen, maar het kan absoluut beter. We hebben veel gecreëerd, maar we hebben teveel kansen verprutst.”

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 5 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 5 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 7 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 15 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 16 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 16 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57