Kopers Thuishaven zijn van percelen af

Partnerbijdrages

KAMPEN/ZWOLLE (JPZ) - De kopers van vier percelen in Grafhorst in het project Thuishaven hoeven zich niet langer te houden aan een koopovereenkomst. Dat bleek dinsdag uit een vonnis van de rechtbank Zwolle.

Bouwbedrijf De Gilden wilde ze via een kort geding alsnog aan de afspraak houden. De vier stellen uit IJsselmuiden, Kampen en Grafhorst hadden namelijk vorig jaar de koopovereenkomst ontbonden. Ze vonden dat het bedrijf zich niet aan de afspraken had gehouden. De rechtbank gaf ze in dat opzicht gelijk. Mede door een conflict tussen de eigenaar van de grond en het bouwbedrijf werd de grond niet geleverd. In september 2009 hadden de eigenaren de grond al moeten hebben. De Gilden was in juni 2010 nog stellig dat de sanering van de grond van de voormalige betonfabriek Prefabo was afgerond. Dat bleek ,,bezijden de waarheid'', aldus het vonnis. De kopers konden er dus niet langer van uit gaan dat het Kamper bedrijf zich aan de afspraak zou kunnen houden.

Ook vond de rechter het voldoende aangetoond dat het voor de paren door de financile crisis steeds moeilijker werd een hypotheek te krijgen. Een laatste bemiddelingspoging tussen partijen was al medio deze maand bij de rechter gestrand.

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 4 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 14 uur geleden