Youth Alpha begint weer

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

 


KAMPEN - Is er meer tussen hemel en aarde of is dit alles? Op deze vragen krijgen jongeren uit de gemeente Kampen antwoord bij Youth Alpha, die vanaf maandagavond 30 januari weer begint met cursussen. Jongeren maken in 12 avonden en een weekend kennis met wat christenen geloven. Diverse thema's, zoals 'Wie is Jezus', 'Waarom bidden' en 'Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof', komen aan de orde en worden op een creatieve en interactieve manier uitgelegd.


De eerste Youth Alpha-avond van 2012 start maandag 30 januari in De Mix, Venestraat 8 in Kampen. De avonden zijn er voor jongeren van 14 tot 19 jaar en duren van 18.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. Alle avonden starten met een maaltijd. Kosten van de avond zijn 2,50 euro voor het eten. De eerste drie avonden zijn om te kijken of de Youth Alpha iets voor je is.


Wat anderen vinden


De Youth Alpha-avonden hebben bij verschillende jongeren al diverse reacties opgeleverd. Zo vindt Manon(17) de cursus in drie woorden uitdagend, spannend en leerzaam. 'Ik ga niet naar de kerk en ben via mijn vriendin uitgenodigd om eens mee te doen. Ik moet zeggen; heel interessant! Het heeft mij een heel andere kant van het verhaal laten zien. Iedereen in mijn familie kijkt tegen de meeste zaken nogal wetenschappelijk aan en nu hoor ik ook eens de andere kant. Ik ben veranderd van een grote atheïst naar een grote twijfelaar met een neiging naar geloven."
Erwin zegt in drie woorden over de Youth Alpha: gezelligheid, geloof en opbouwend. "Omdat dit een basiscursus is, is het met name voor niet christenen heel erg opbouwend. IBij Youth Alpha merk je dat de mensen, jongeren en leiding, echt interesse in je hebben. Ik heb het gevoel dat je goed met je vragen in je waarde gelaten wordt. Wat dat betreft is het goed om te merken dat er niet een waarheid is en dat je, ook als christenen soms heel verschillend kunt denken. In de afgelopen weken ben ik over een aantal zaken toch nog eens stevig aan het nadenken gezet."


Youth Alpha is interkerkelijk en wordt in Kampen georganiseerd door Youth for Christ Kampen. Voor meer informatie: 06-48037357, youthalpha@yfckampen.n, http://www.yfckampen.n, http://www.ya-kampen.hyves.nl.