DOS knokt zich naar zege

· leestijd 2 minuten Sport

KAMPEN – DOS Kampen heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen behaald. Op Sportpark De Maten werd DOS ’37 met 3-2 verslagen. De ploeg was gedreven en pakte op basis van wilskracht drie belangrijke punten. De opdracht van trainer Guido Vlierhuis was om DOS ’37 onder druk te zetten. De ploeg uit Vriezenveen heeft problemen in de achterste linie, maar ook veel kwaliteit in het elftal met spelers als Lennart Mulderij en Thijs Houwing. DOS Kampen knokte zich tegen DOS ’37 helemaal leeg en won met 3-2. Gemakkelijk ging dat zeker niet. In de 7e minuut was de eerste kans voor de gasten. Roland ter Morsche kreeg een goede schietkans, maar schoot te slap in. Drie minuten later werd de achilleshiel van DOS ’37 zichtbaar. Een fout in de defensie strafte DOS Kampen goed af. Patrick Bastiaan werd weggestuurd en vervolgens tegen het kunstgras gewerkt. Lenhard de Velde benutte de toegekende strafschop. DOS Kampen probeerde daarna goed de druk erop te houden bij DOS ’37. Dat lukte niet altijd. De ploeg uit Vriezenveen voetbalde gemakkelijker dan DOS en liet zien dat het goed verzorgd kan voetballen. Lange tijd leidde dit echter niet tot kansen. Dat veranderde vlak voor rust. Ronald ter Morsche sloop door de Kamper defensie en langs doelman Wilco de Vries, maar mikte vervolgens naast. Een minuut later stond het gelijk. De geheel vrijstaande Lennart Mulderij werd gevonden en knalde de bal in een keer fraai tegen de touwen. In blessuretijd loste Jarno Keddeman een gevaarlijk schot op het Kamper doel. Goalie De Vries zag de bal net over gaan. Vervolgens sloeg DOS Kampen toe. Wederom vormde een fout in de verdediging van DOS’37 de inleiding van een goal. DOS kwam hierdoor in balbezit. Yunus Aybek werd weggestuurd en maakte het vervolgens knap af: 2-1. Na rust ging DOS Kampen op dezelfde voet verder. DOS ’37 bleef af en toe echter gevaarlijk. Zo liet de ploeg in de 58e minuut een goede kans liggen. Lennart Mulderij had de bal voor het inkoppen, maar zijn inzet ging net over het doel. Zeven minuten later raakte Jaap Mulderij de buitenkant van de paal. Even later was Lenhard de Velde dicht bij de 3-1, maar zijn schot werd door keeper Patrick Nitert knap onschadelijk gemaakt. Twee minuten later viel toch de 3-1. De ongelukkig spelende Dennis Boshoeve maakte een overtreding op Aybek en kwam met geel goed weg. De strafschop werd binnengeschoten door Daniel van Warven. De buit leek binnen, maar langzaam maar zeker begon DOS Kampen de controle te verliezen. In de 86e minuut kwam de thuisploeg goed weg toen Marc Meier in de handen kopte van doelman De Vries. Een minuut later voorkwam de Kamper goalie weer een doelpunt. In de 90e minuut viel de 3-2. Thijs Houwing scoorde na goed voorbereidend werk van Maarten Smit. Daarna braken er zenuwslopende minuten aan voor het Kamper publiek. Vlak voor het laatste fluitsignaal was Lennart Mulderij heel dicht bij de 3-3, maar keeper De Vries stelde de overwinning veilig voor zijn ploeg. Gerard Meijeringh

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 6 uur geleden
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 6 uur geleden
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 6 uur geleden