Knappe zege KV DOS

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hebben een niet geheel verwachte, maar knappe overwinning behaald op kampioenskandidaat Drachten. In eigen huis was KV DOS woensdagavond de sterkste in de slotfase. De Kamper ploeg won met 15-11.KV Drachten werd door velen vooraf getipt als kampioenskandidaat. Die status konden de Friezen in Kampen niet altijd duidelijk maken. Dat was ook de verdienste van KV DOS. De Kamper ploeg stoorde de Friese aanvallen vroegtijdig en wist de puntspelers het grootste gedeelte van de wedstrijd van scoren af te houden.De eerste helft was niet van een al te best niveau. Het kostte beide teams veel moeite om kansen te creëren en de afronding was ook nog eens matig. Doelpunten waren dus duur, zo stond het na 25 minuten spelen pas 3-3. Daarna kwam KV DOS door René Bruggeman en Paula de Groot op een 5-3 voorsprong.De tweede helft was van een aanzienlijk hoger niveau. De aanvallen werden flitsender en de kansen werden beter benut. De thuisploeg liep uit naar een 8-4 voorsprong en leek definitief afstand te nemen. Maar ook Drachten draaide in die tweede helft beter. Bij 10-7 brak de beste fase van Drachten aan. Binnen no-time kwamen ze langszij en leek de wedstrijd bij 10-10 om te keren. KV DOS-trainer-coach Wilbert Leendertse: “We speelden de hele wedstrijd gedegen tegen dit fysiek sterke Drachten. Maar zij profiteerden optimaal toen wij even minder scherp waren. Gelukkig pakten we het heel snel weer op. En we hadden het geluk dat Linda Treep de wedstrijd naar haar hand zette. Zij was beslissend in de slotfase.”Treep scoorde uit een vrije bal en direct daar overheen van afstand en deelde zo een psychologische tik uit: 12-10. De opnieuw trefzekere Bruggeman prikte ook een vrije bal raak: 13-10. Drachten kwam terug tot 13-11, waarna Treep vanaf de vrijebalstip haar vijfde treffer scoorde. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. André Beens tekende voor het slotakkoord. De altijd keihard werkende Beens prikte van dichtbij raak: 15-11.Doelpunten KV DOS: René Bruggeman 6x, Linda Treep 5x, Camiel van Keulen 2x, Paula de Groot en André Beens 1x